Valstopapparaat

Valstopapparaat voor klussen op hoogtes

Werkt jij in de bouw of heb je een baan waarbij je op grote hoogtes werkt? Dan is het verstandig dit artikel zorgvuldig door te lezen. Dit artikel gaat namelijk over valstopapparaten. Een valstopapparaat is voor de veiligheid, en wat is nou belangrijker dan veiligheid. Niets toch? In dit artikel wordt verteld waarvoor je een valstopsysteem gebruikt en waar je deze kan kopen. ook wordt er gesproken over de verschillende doelgroepen.

Waarvoor een valstopapparaat

Je koopt een valstopapparaat om de veiligheid van jou en jouw werknemers te verhogen. Je moet er niet aan denken dat er door jouw toedoen iemand verongelukt. Het is zelfs een eis van de wet dat mensen die boven 2,5 meter werken moeten zijn voorzien van vele veiligheidsmiddelen. Deze middelen kunnen erg uiteenlopen, de beste en meest voor de hand liggende is een valstopapparaat. Een valstopapparaat kun je vergelijken met en autogordel. Een autogordel veert mee maar wanneer er sprake is van een ontzettend sterke kracht dan grijpt de riem in. Dit is precies hetzelfde als bij een valstopapparaat. Een valstopapparaat komt er direct een rem en kan je dus niet meer verder vallen. Een valstopapparaat kan alleen verticaal worden gebruikt en niet horizontaal. Bij een eventuele val kun je namelijk gaan slingeren, en zo onderweg alsnog gewond raken aan uitstekende voorwerpen. Hier met je dus echt goed op letten. Voor de valopvang mogen alleen de rug en borstbevestigingspunten worden gebruikt. Door deze punten kom je in een rechtstandige positie, dit zorgt ervoor dat je niet gaat draaien of ondersteboven komt te hangen. een valstopsysteem is voor de veiligheid van jouzelf en jouw personeel. Wees dus bereid hierin te investeren, doe je dit niet dan kunnen de gevolgen erg groot zijn. Je kunt als werkgever een flinke boete krijgen wanneer je je niet aan de regels houdt.

Voor wie is een valstopapparaat

Eigenlijk een valstopapparaat voor iedereen die werkzaamheden verricht van boven de 2.5 meter. Bijna iedereen in de bouw zal hieraan komen. denk bijvoorbeeld aan dakdekkers, zij zijn verplicht om veiligheidsmaatregelen te nemen. Dit geldt ook voor glazenwassers. Het komt er op neer dat iedereen een volledig harnasgordel moet gebruiken die bloot wordt gesteld aan valgevaar. Dit is ontzettend belangrijk dus onderschat de waarde hiervan niet. Wees verstandig en ga opzoek naar een goed valstop apparaat. Je kunt deze zowel op het internet als in de fysieke winkel kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *